Tuesday

INI KISAH ORANG BUJANG..

Tepat jam 5 pagi..seorang lelaki bujang yang bakal bertunang tak lama lagi telah menjerit..
"FUCK!! ARRGHHH!!! SIAL!!!! BUTO LA.."
Pelbagai lagi carutan yang tak mampu untuk dicoretkan di sini keluar dari mulut beliau.
Teman sekampung yang menumpang untuk bermalam di rumahnya cuba menenangkan keadaan yang agak hiruk pikuk tika itu.
Maklumlah..jam 5 pagi.. mau mengamuk jiran2 disebabkan oleh pekikan dahsyat tu..

Teman Sekampung (TS)
Lelaki Bujang (LB)

TS: Apa cerita weh..
LB: Ah..Awal lagi.. belum tamat lagi.. Gua nak repeat!
TS: Gua tak kesah.. lu pilih la mana berkenan..
LB: Lu ade lagi skill yang lu tak ajar gua nih..
TS: Mana ada..apa yang gua tau..gua dah turunkan ilmu gua kat lu.. lain2..terserah lu la..
LB: Dah dah... cepat ah.

Aku macam biasa.. sentiasa siap siaga untuk mengungguli lelaki bujang tersebut.

.................

Selepas 10 minit..

Ternyata lelaki bujang mendahului teman sekampungnya..
Niat di hati nak bagi lelaki bujang puas dengan kemenangan yang diperolehi setelah kalah entah berapa banyak kali di medan pertempuran.

LB: Apa cerita... teruk lu kena nih...
TS: Takpe..ayam tak habis bersabung lagi beb.
LB: Okeh..Ni last. Kita tengok sapa campaiyon!
TS: Baik.

Keputusannya...

Pusingan demi pusingan berlalu..Lelaki bujang tak dapat menewaskan teman sekampungnya yang ternyata penuh ilmu di dada.

Itulah hakikat yang harus diterima oleh lelaki bujang yang tewas di tangan teman sekampungnya.

Last game dah banyak kali last game.
Berapa kali postpone dia punya time tidur.
Last-last..dua-dua tak tidur.

Untuk lelaki bujang yang lebih senang dikenali sebagai Mukhriz Latif @ M0qh,
Penuhkan lagi ilmu di dada..
Prektis secukupnya. Hahahaha.
Ada masa..kita battle lagi game FIFA STREET 2.
Tiap-tiap Khamis malam Jumaat..rajin-rajinlah asapkan PSP Slim lu..

1 comment:

iezah said...

sanggup 2 xtdo..
to [ LB ] : simpan jer lar blk dlm kotak PSP 2..hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...