Monday

RILIS TENSI PUNYA CERITA

"Kome bio bebeno yop..."
Lebih kurang camtu la dialog cerita Tain Turun Town yang aku tonton sorang2 sambil bersila panggung. Bai John Cena tengah syok layan PSP time tu. Kejap reply sms..kejap sambung layan PSP. Game Smackdown vs Raw 2008. Memang tu kerja tetapnya sejak dua menjak ni.

Tengah syok2 aku layan tv, tiba2 Rahmat Hot berpadu suara dengan Darul Noh Hujan, menjerit tak tentu pasal. Tebiat nak mampus agaknya..aku bermonolog sendirian.
Tensi dengan study untuk exam pagi esok.. diorang ajak aku kuar makan.
Berbekalkan kereta pasukan.. aku layankan diorang untuk rilis tensi yang mungkin di level high speed. Port biasa... Don Blues, kitorg makan..sembang2..gelak2.. kutuk2 customer kat Don tu.. tengok jam baru pukul 12 lebih.
"Awal lagi la..apasal la jam ni lambat sangat nih...".. Rahmat Hot buka suara konon2 membantah waktu yang tak boleh diubah kecepatannya.

"Kita pusing2 dulu la...aku layankan korang nih.." aku sebagai housemate yang sangat2 prihatin pada kawan2 bagi cadangan rawak.
Tiada bantahan malah senyuman mekar bak kambing batu membalas cadangan aku.
Ke Ara Damansara. Takde yang menarik.
Ke Bangsar. Pun takde yang menarik.
Ke Uptown Damansara. Ada cerita!

Lepas pusing2 ushar barang2 kat Uptown Damansara, kitorang lepak minum kat situ.
Tengok ada steam boat, tauhu bakar..kena pulak dengan air tembikai susu..memang menyelarakan.
Sambil makan..sambil tengok orang berkaraoke di pentas yang disediakan.
Ada juga la runut bunyi sebagai halwa telinga walaupun hakikatnya runut bunyi tu membolehkan Darul Noh Hujan dan Rahmat Hot bertambah tension.

"Dipersilakan Julia naik ke pentas.. dengan 2 lagu pilihan beliau.. Bunga Emas-Iklim dan juga Sufi-Damasutra.." ...DJ karaoke tu kata dengan suara yang hampir terlelap.
Peh..pempuan ni bawak lagu laki2 tu... apa niat la pempuan nih.. Mungkin tensi juga barangkali.
Masa tu mata semua umat yang kat gerai makan tertumpu pada gadis montok berambut panjang di atas stage tu.
Memang menggiurkan mana2 lelaki. Yang bujang..dah kahwin.. memang jatuh iman la.
Kitorang duduk agak jauh dari stage..so..tak nampak muka pempuan tu..
Tapi yang aku dengar memang pujian2 melambung. Pujian untuk cutting pempuan yang baru nak start nyanyi tu. Cutting Accura NSX woo!!!!

Lagu pertama.. Bunga Emas...
Suara pempuan tu perlahan sangat..macam ada yang tak kena... soundman ni macam tak bagus la..pada telahan aku la...
Naik part chorus je... Ah sudah!
Suara tu...suara...K.E.P.I.T !!!
Bapok la shiyak! Hadui...

Aku yang tengah layan steam boat pun boleh stop makan...
Dah tu... member aku 2 ekor tu..korang agak2... rilis tensi ke makin tambah tensi?

2 comments:

reza gerak khas said...

bukan nok pun satu team ke ngan mak ke?

Azlan Dawai said...

makin tensi la kot
cutting baek
suare kepit
potong stim
hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...