Sunday

LEGA WO!

Hari Sabtu ada exam..memang perit.. memang jerih..

Hari jumaat malam..lepas je hantar parent aku pegi Airport Senai sebab naik haji kali kedua, aku lincah pulang ke Kelana Jaya dgn adik aku.
Nasib baik bawak kereta.. boleh la cepat sikit sampai hostel untuk study.
Sebab kat kepala otak aku aku dah penuh dengan kecanduan nak study. Ada lagi 8 chapter yang aku nak cover. Gila buluh betung la...
Rekod pencapaian terbaru aku layan stereng kat highway JB-KL setakat nih..
2 jam 45 minit..sampai tol Sg.Besi. Hamilton konpom2 respek kat aku pasnih. Elak dia ajak aku join team F1 jek pasnih. Hamilton pun konpom2 lebih 3 jam kalo dari JB ke KL. Sebab Hamilton tak tau jalan. Dang!

Aku drop adik aku kat PWTC..terus lincah kadok aku gerak balik K.J.
Sampai K.J..turun barang.. obehol enjin (ni tipu).. mandi2..terus bukak laptop.. cari notes Entrepreneurship. Dah jumpa notes.. turun pegi dapur.. bancuh Nescafe 3 in 1 buat teman study kang.

Okeh!
Masa untuk belajar!
Revise...revise...reserve....reverse...reborn...refresh...rebirth... bla...bla...bole bla..
Masa dah time!
Maka khatamlah study aku utk mengadap paper jam 9 pagi Sabtu tu...

Lepas tutup nota..aku pikiran jap..
Kang kalo aku tido.. elak lajak.. mmg aku bunuh diri sbb miss paper.
Tengok kat meja study..ada CD cerita Bujang Lapok. Cakap banyak tak guna la geng.
Aku capai.. layan terus!
Bedekah punya bedekah.. tengok2 jam dah pukul 8 pagi.
Capai tuala..mandi2..lincah pegi exam.

Satu lagi pencapaian..
Paper start jam 9 aku habiskan cuma sejam suku.
Adiputra yang gila smart dan bijak pun mau tabik spring weh.
Apalagi Harun Salim Bachik yang aku tak tau cemane cara dia jawab paper exam.
Mau dia sujud depan aku tuh.

Tutup cerita exam...exam aku dah abes.
Apelagi..mencalap ah puas2!
Jom join!
Mencalap secara duet ke.. trio ke..hatta berkumpulan sekalipun.
Jom!

1 comment:

reza sehati berdansa said...

ape barang nak tunggu lama utk melancap?

gua bile2 pun xde hal..

hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...