Monday

IKUT MUSIM

Sekor hamster wa demam. Gigil jek manjang. Nak kate kena Parkinson, bukan. Pasal tune gigil dia tu ada sikit lari. Wa ingat kaki beliau injured la pasal cuba buat aksi bungee jumping tak guna tali. Gile gengster pet wa weh. Mentang2 mak bapak beliau jauh dari beliau. Suka hati je nak layan stunt sendiri. Bikin line panas.

Hari ni, wa rasa demam pet wa dah jangkit kat wa. Wa boleh bajet 2010 la yang wa konpem nak kena demam pasal wa dah start bersin seterusnya flu. Time2 musim mengawan ni la wa bole nak kena demam pulak kan. Spoil la. Wa bole detect demam wa sendiri melalui simptom2 berikut:

- Memula wa akan rase tekak wa kering semacam. Minum air dah tak guna gelas. Guna besen.

- Esoknya konpem wa akan bersin sampai air hidung terpercik kat skrin laptop. Takpe. Wa lap guna tangan je. Selambe!

- Ha..part ni yang wa paling hyper tensi. Badan wa akan rase sangat tak selesa. Kepala mengal semacam. Rasa nak isap dadah pun ada.

- Air hidung wa akan meleleh tanpa belas. Kalau sain petisyen mintak stop meleleh pun, konpem air hidung wa tak layan. Untuk langkah drastik, bila meleleh wa cepat2 jilat masuk mulut. Kira recycle la. Jimat.

- Wa mesti ngidam nak makan rumpai laut yang bnyk jual kat Giat Hypermarket tu. Wa tak tau apasal. Padahal wa memang takde nawaitu langsung nak sentuh rumpai laut tu.



Biasanya wa demam time musim demam melanda. Eh..ape sial la air hidung wa tak reti nak stop nih.

Agak2, bila nak musim mengawan?

3 comments:

reza! said...

pasaraya GIAT kat ne bam?
dekat ngan GIAT MARA eh?

lu nk demam ke?
gua xnk demam..

ahaks...

Adzfar Aiman said...

hakhak! kuat btul ko minum bam. sampai besen tuh.

mim said...

giat apa nih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...