Tuesday

TAHUN BARU 1430H : PARENT SAYA SELAMAT PULANG.

Alhamdulillah.. parent wa dah selamat balik ke tanah air dalam keadaan sihat sejahtera. Diorang tiba di airport Senai jam 2.30 petang tadi. Waktu Malaysia. Lu orang tau, bila masa wa peluk, cium pipi kiri kanan mak bapak wa? Masa diorang nak pergi umrah/haji, pastu time diorang balik umrah/haji. Amacam? Cool tak wa?

Wa kan kental. Biasa wa salam cium tangan je. Yang lain2 siap nangis2. Ek eleh.. dah selamat sampai pun nak nangis. Wa tak paham. Wa sambut diorang dengan rokok Suria yang masih menyala di tangan kiri. Parent wa dengn atok nenek wa merupakan orang yang terakhir keluar dari balai ketibaan. Dah lengang dah airport time tu. Gile cool bos wa bole rilek2 kasi jemaah yang lain lepas dulu. Nak rush2 buat apa kan. Dah selamat sampai pun.

Balik rumah.. wa jadi orang penting. Pakcik makcik wa yang lain dah stenbai tunggu kat rumah. Sediakan makan minum segala macam. Nasib baik tak pasang belon kat atas syiling, ada kain rentang "SELAMAT PULANG" semua tu. kalau tak, memang rumah wa la paling havoc hari ni. Wa jadi tukang hidang. Wa cool. Wa jadi tukang basuh pinggan. Wa cool. Tapi takde not RM5 bentuk bunga yang dipin kat baju wa. Bukan kenduri kahwin. Wa jadi tukang beli air batu. Wa cool. Wa jadi tukang kasut. Ha..tu bukan wa. Tu pakcik yang repair kasut kat depan The Store Johor Jaya.

Wa ada kirim filem polaroid dulu ngan abah wa. Tapi nampaknya hampa. Bos wa kata, filem tu takde. Hm..wa pasrah. Wa terima seadanya keadaan yang menimpa diri wa. Yang penting, parent wa balik rumah dalam keadaan selamat.

Adek laki2 wa dapat 450D. Adek pempuan wa bos wa belikan jam. Laki dia bos wa belikan henpon. Gila2 remaja la bos wa ni kadang2.
Walaupun wa tak dapat filem polaroid, tapi bos wa ada belikan yang lain. Wa belek2.. ni bukan filem polaroid. Kamera polaroid pun bukan. Digital camera pun bukan. Nampak mmacam wallet pun iye jugak. Tapi bukan. Wa kenal amat wallet macam mana bentuknya.

Lu orang tau tak apa benda tu? tolong bagitau wa yang naif benda2 teknologi ni. Wa tak pernah pegang benda alah ni.












3 comments:

sapik said...

baru gua paham niat lu. bos lu gi haji soping sakan eh. orang lain bawak balik air zam zam je.

rezazer said...

peh,
patut gua ym ngan lu xnk ckp dpt ape.
shit.

iyan said...

gadget electronik murah ke kat sane?
hp puteh lu da bole jual kat gua murah2...
hp gua asek mati2 je nih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...