Wednesday

Pelan Trip-Trip Akan Datang. Rugi tak join weh!

Itu hari, settle sudah trip pertama tahun 2010 ni dengan berjalan ke Kuala Kubu Baru dan sekaligus 'ter'lajak ke Fraser Hill. Mari cekidot apa pelan kawan dan teman-teman yang seterusnya!

Pelan kawan dan teman-teman seterusnya ialah trip-trip yang berikut:

9 Januari 2010 (Sabtu)-
Trip LOMO/DSLR/Kamera Handphone ke Jeram. Malamnya pekena ikan bakar di kedai makan bekas cikgu Fahmi "Barney" itu yang berlokasi di Jeram.

16 Januari 2010 (Sabtu)-
Rilek-rilek di rumah sudah. Alamak! Terlebih sudah! Macam celaka tagline itu.

23 Januari 2010 (Sabtu)-
Trip Dari Jemapoh Ke Manchestee.
Perjalanan dari Kuala Lumpur - Seremban - Kuala Pilah - Bahau - Jempol - Kuala Kelawang - Ampang.
Siapa-siapa yang follow tu bawa saja prop, baju persalinan, ubat sakit kepala, plastik muntah, gebar serta skaf Manchester United (ehehe). Wajib join weh. Rugi bai kalau tak join.

29@30 Januari 2010 (Jumaat@Sabtu)-
Kawan bagi nama trip ni, TRIP MENGIDAM NAK NAIK BUKIT SEJUK. Ada yang mengidam nak naik Fraser Hill. Menyirap tengok gambar seronok-seronok sakan semuanya kat atas bukit sejuk tu. Tu la.. orang ajak lenkali join jek. Jangan birah nak balik kampung la, dating dengan makwe la.. kan dah rugi. Hah.. yang ni kawan kabo pada teman-teman, siapa tak join memang rugi. Ada yang nak sponsor sewa banglo kat atas bukit tu. Rezeki siapa yang follow time nih. Jangan nanti dah tengok gambar baru nak menyumpah menyumpit. Lupa kawan nak kabo. Baju tebal sama baju spare jangan lupa bawak. 2 malam kita kat atas bukit sejuk tu kali ni.

5-7 Februari 2010 (Jumaat-Ahad)-
Trip ke perlis bersama Peijan Penchala. Bawak passport sekali. Mana tau tiba-tiba kaki terlajak jejak ke Siam pulak. Ini juga trip 3-4 hari punya cerita. Simpan-simpan la duit ya!




Lain-lain tarikh kawan akan update kalau ada trip yang sedap. Takat trip macam jamboree pengakap kawan tolak tepi. Ceh! Mana-mana brader tarik kereta yang takut-takut nak tarik kereta ahli bina badan atau gengster, sila tarik kereta tersebut pada masa lain dari tarikh yang di atas. Kalau ada yang call time-time tu, mahap la. Kawan tak dapat nak tolong. Pandai-pandai settle. Kalau muka bengkak jangan ngadu kat kawan.

8 comments:

dellia said...

aku follow trip repeat frasers hill! yeahhhh!

ahleng ariKen said...

pergh menarik! tp gua kerja pon blom dpat,nak joli plak..ops..terlebih suda

peijan said...

29-30 Januari 2010 (Jumaat-ahad)-
bkn ke nak g fraser ke?

5-7 Februari 2010 (Jumaat-Ahad)-
time ni aku blk kg la..

bile lak aku jd peijan penchala nih..

jenjibam said...

dellia: date dah tukar. haha. sila check balik.

ahleng: kerja kemudian la farid..

peijan: sudah kasi tukar. ehehe. konpius.

dellia said...

alamak2.. 30 ada mono la plak.. takleh tunda ke? hmm.. hmm.. tgk camne.. nak ikot gi fraser's gak! huuwaaaaaaa..

ripsta said...

makaihhh..banyak beno trip
kalau teman dok kl kan senang,bole join selalu...

hujung bulan ni insyAllah join,tak janji tapi akan di usahakan

Nizam said...

wah.ini btol punya planning!cilaka

Amsyar said...

macam best je !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...