Thursday

Kenangan



Gua sikit masa dulu mempunyai sebuah kamera yang boleh dikategorikan "rare item" dalam scene lomografi. Tapi sayangnya kamera tu lesap dikebas oleh madefaker yang pecah masuk rumah gua. Satu beg bai.. bukan sikit-sikit kamera dalam tu. Takpe lah, cerita lama jangan nak ungkit-ungkit sangat. Kang gua mengamuk sendirik tiba-tiba jangan ditanya kenapa.

Nasihat gua, kalau ada geng-geng kat luar sana yang ada simpan Lomography Frogeye, jangan dijual. Simpan buat koleksi. Kalau nak jual pun, lu tunggu la lagi 60 tahun ke. Itu pun kalau umur panjang la. Kan? Time tu kalau lu jual, lu boleh beli kapal selam sebijik. Siap dapat life jacket kalau tokey kapal selam ada sikit baik hati nak kasi souvenir time lu purchase kapal selam tu.

Baidewey, kat bawah ni ada la sikit hasil-hasil kenangan gua dengan kamera underwater gua ni. Memang sengaja gua letak muzik background lagu band Buddhistson. Baru lu orang layan lama sikit. Keh keh keh...




jenjibam lomography frogeye from jenjibam on Vimeo.

3 comments:

dellia said...

nostalgia. terbayekklah!

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) said...

dah bam. tak usah marah. ada hikmah.

Lann Shaukani said...

Lu suka kasi orang jeles kan. Dem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...