Monday

SAYA SEMAKIN POPULAR? AH.. ITU GOSIP.

Kring...!!! Kring...!!! Kring..!!!

Wa mamai2 capai henpon buruk wa. Nombor yang tak dikenali tertera di skrin yang masih lagi tiada calar dan balar.
Siapa pula yang call wa pagi2 ni. nombor K.L pulak tu. Dalam kepala wa dah set, kalau tak budak2 wa yang area K.L call wa sebab ada trouble, mesti pengedar dadah yang mintak tolong dengan wa untuk cari buyer.

"Hello..balai bomba..".. sapa wa dengan cermat ala2 Ramli Sarip muda2 dulu.

"Mana ada balai bomba guna nombor henpon dik.." suara garau membalas.

"Siapa ni call pagi2 ni?" wa tanya. Serius.

"Ni Abang Nas dari Melodi. Nak jumpa untuk sesi interbiu sikit. Boleh?" beliau membalas dengan teratur.

"Abang rambut ketak ke? Yang suka2 nak terjah hidup orang tu?" balas wa konpiden sikit2.

"Haah. Biasa la dik.. produser suruh. kalau tak, abang pun tak nak."

"Saya kat J.B ni bang. Tengah modified kolam ikan kat rumah nih, Nak buat kolam renang. Senang kawan2 saya yang kebanyakannya dah semakin bulat, boleh datang rumah saya untuk berenang." wa bagi alasan konon2 bizi gila ah.

"Ok2.. lenkali free abang contact lagi. Dah balik K.L bagitau abang." balas beliau.

Tutttt...Tutttt....

Talian putus. Banyak sangat kerja kot abang rambut ketak tu. Sampai tak sempat nak "say" babai kat wa. Takpe.. wa paham.


Pagi tadi je wa dah dapat 12 panggilan serupa macam tu. Semuanya dari lain2 wartawan. Ada yang URTB, Manggis, Sokmo!, Berita Hairan, dan Astro Kirana. Tak termasuk yang champaiyon seperti Reuter, Bernama dan sebagainya.

Dan..

Dah mula ramai selebriti Hollywood nak himpit2 wa...


Hidup wa mula tak senang.. mula tak keruan..
Semua gara2 keratan akhbar di bawah ni..













7 comments:

c!k baBy said...

alamak!
lu ni pasan lar dude.

sapik said...

macam harem!

jojie-elle said...

boleh tahan prasan gak ko ni jibam ;p

acituvwxyz said...

boleh blah laaaaaaa.. haha bangsat pny setan. haha

Hafidz Kamaruddin aka hpp said...

tahniah bam, kira ko hero filem ni la eh?

LuVLyHoNeYLuV said...

hahah..
jibam yang perasan..
hahah..

mim said...

tahniah weh
hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...